Stäng

+46 (0)10 - 161 56 00
#tema

Dessertostar

Efter en härligt smakrik måltid kan det vara njutbart att bli serverad ett par riktigt aromatiska och fylliga dessertostar. Vanliga tårtor och parfaiter i all ära - men det är något speciellt med att servera ost som dessert. Krämiga ostar blir en perfekt avrundning på en lyxig måltid, och med oändligt många olika smakkombinationer är dessertost en efterrätt som kan passa både allätaren och den mer kräsne. 

Vad som passar som en dessertost kan tyckas vara olika från person till person. Vissa förknippar dessertost med lite sötare, mildare ostar som för tankarna till en gräddig efterrätt. Andra önskar lite saltare, kraftfulla ostar som fint kan bryta av mot en välkomponerad huvudrätt. Oavsett om du önskar dina dessertostar med mer eller mindre smak så finns det något för alla i Wernersson Osts stora sortiment. Det bästa är faktiskt att kombinera båda mer smakrika dessertostar med lite mildare varianter - därmed får du det bästa av båda världar, och kontrasterna kan göra så att olika toner lyfts fram i den olika osttyperna.

 

#tema

Några klassiska dessertostar som du finner i Wernersson Osts sortiment:

  • - Chèvreost, eller getost, är en populär ost som är en självklarhet på många ostbrickor eller dessertbrickor. 

  • - Den italienska gorgonzolaosten är en typisk dessertost som med sin salta och pikanta smak sticker ut bland de många goda mögelostarna.

  • - Mascarponeost är en mycket gräddig italiensk ost som passar bra för den som önskar milda och snälla smaker i sin dessertost.

  • - Brieost är en karaktäristisk vitmögelost med mjuk ton och doft. En höjdare tillsammans med ett gott kex och en söt marmelad.

#tema

Lyxiga dessertrecept med ost

  • - Friterad camembert är en lyxig variant efterrättsvariant av klassikern Camembertost. I det här receptet serveras den i all sin enkelhet med vaniljglass, persilja och granatäpple. 

  • - Ett sätt att servera ost som dessert är att balansera de salta tonerna i en mögelost mot en sötare frukt. Här hittar du ett lyxigt recept med persikor och Bavaria Blue. 

  • - Krämig ost från Gudbrandsdalen blir till en len och mjuk pannacotta i det här receptet. Dessert och ost har aldrig varit en bättre kombination. 

Fråga oss!