Stäng

+46 (0)10 - 161 56 00
Recept

Pannacotta med mesost

Gudbrandsdalen Mesost

(1)
Spara receptRecept sparat

Ingredienser 4 PORTIONER

5 ark gelatin

1 l grädde

75 g socker

1 vaniljstång

150 g Gudbrandsdalen, riven

Gör så här

En härlig dessert med Gudbrandsdalen som en viktig ingrediens.

Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten i 5-10 minuter.

Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.

Blanda frön, vaniljstång och socker tillsammans med grädden i en kastrull.

Koka blandningen och avlägsna pannan från värmen. Rör i mesost så att den smälter i gräddblandningen.

Pressa ut vattnet ur det uppmjukade gelatinet och blanda ner i gräddblandningen. Rör om så att gelatinet löses upp.

Ta bort vaniljstången. 

Kyl blandningen något och rör om för att undvika att vaniljkornen lägger sig i botten.

Fördela pannacottan i glas och ställ dem svalt över natten.

Servera med lite blåbär och lite riven mesost eller annan getost över.