- Startsida
- Recept & Inspiration
- Recept
- Pannacotta med mesost Pannacotta med mesost
Pannacotta med mesost
Gudbrandsdalen Mesost
Ingredienser 4 PORTIONER
5 ark gelatin
1 l grädde
75 g socker
1 vaniljstång
150 g Gudbrandsdalen, riven
Gör så här
En härlig dessert med Gudbrandsdalen som en viktig ingrediens.
Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten i 5-10 minuter.
Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Blanda frön, vaniljstång och socker tillsammans med grädden i en kastrull.
Koka blandningen och avlägsna pannan från värmen. Rör i mesost så att den smälter i gräddblandningen.
Pressa ut vattnet ur det uppmjukade gelatinet och blanda ner i gräddblandningen. Rör om så att gelatinet löses upp.
Ta bort vaniljstången.
Kyl blandningen något och rör om för att undvika att vaniljkornen lägger sig i botten.
Fördela pannacottan i glas och ställ dem svalt över natten.
Servera med lite blåbär och lite riven mesost eller annan getost över.