- Ostbricka
- Camembert och brie - vad är skillnaden?
- Vilka sorter av ädelost finns det?
- Är ost laktosfri?
- Små ostar
- Olika ostar - njut av flera smaker
- Godaste mögelosten
- Pecorino och parmesan – skillnad
- Mjuka ostar
- Veganska ostar
- Vegetariska ostar
- Ost efter maten
- Hårdost - märken och sorter
- Lagrad hårdost
- Syrlig ost
- Syrlig färskost
- Ost utan fett - Finns det?
- Plockmat
- Ostsorter
- Julostar
- Ost på julbord
- Namn på ostar
- Färskostar
- Getostar
- Kittostar
- Mögelostar
- Blåmögelostar
- Grönmögelostar
- Vitmögelostar
- Dessertostar
- Chèvreost
- Chèvre laktosfri
- Lagrad ost
- Cheddarost
- Delikatessostar
- Hårdostar
- Starka ostar
Mjuka ostar som är lätta att tycka om
Mjuka ostar är en stor favorit hos många och är en av de mest mångsidiga och utsökta sorterna av ost som idag finns tillgängliga på marknaden. I sin konsistens är den mjuka osten spröd och har en mild smak, vilket gör den perfekt att använda i många sammanhang. Njut av den mjuka osten precis som den är eller varför inte ha den i sallader, smörgåsar, desserter eller bakverk? Wernerssons ost är en av de främsta osttillverkare i Sverige och vårt utbud av mjuka ostar är enormt.
Mild & krämig
Det som främst kännetecknar mjuka ostar är den lena konsistensen, den höga fetthalten och den milda smaken. Tillverkningen för mjuka ostar brukar vara genom att mjölk tillsätts tillsammans med andra ingredienser såsom syrningsmedel och löpe och därefter behöver blandningen mogna under en viss tid. Både smak och konsistens kan variera något i olika mjuka ostar, allt från den milda och spröda brieosten till den något starkare och mer krämiga camemberten.
Brieost & Camembert - favoriterna av mjuka ostar
I sortimentet hos Wernerssons ost finns flera olika varianter av mjuka ostar. Det finns något för alla smaker och preferenser. En av våra mest omtyckta ostar i kategorin, är brieost, som är en mild och smörig ost med en mjuk, krämig konsistens. Brieosten är tillverkad av opastöriserad mjölk och mognar i upp till sex veckor för att utveckla sin goda smak och härliga konsistens. Wernerssons brieost är perfekt att servera på en ostbricka, i en sallad eller som en del av en varm smörgås.
En annan omtyckt sort bland våra mjuka ostar är camembert. Camembertosten har en något starkare smak än brieosten och har en krämig, smältbar konsistens som gör den till en utmärkt ingrediens i många maträtter. Wernerssons camembertost görs av pastöriserad mjölk och mognar i upp till fyra veckor för att utveckla sin rika och krämiga smak.
I kategorin mjuka ostar finns det givetvis många andra varianter som Wernerssons ost erbjuder till sina kunder. Det finns exempelvis en rökt brieost, som ger en rökig smak och doft, och ostar med tillsatta smaker såsom örter och vitlök. Alla mjuka ostar i vårt sortiment är perfekta att servera på en ostbricka eller som en ingrediens i en maträtt där man vill ha en mjuk, krämig och smakrik ost.
Om du vill njuta av smakrika, krämiga och fantastiskt goda ostar kan det vara en idé att kika igenom vårt utbud av mjuka ostar. Med sin härliga konsistens och fylliga smak blir den mjuka osten snabbt en favorit hos många.