Friterad camembert med persilja, vaniljglass och granatäpple
Camembert
Ingredienser 4 PORTIONER
220 g WERNERSSONS camembert
2 dl kallt vatten
3 st ägg
2 dl vetemjöl
2 dl ströbröd eller panko
Matolja att fritera i
1 kruka persilja
Vaniljglass
1 granatäpple
Gör så här
Dela osten i fyra lika stora bitar.
Vispa upp äggen.
Häll vatten, uppvispade ägg, mjöl och ströbröd på fyra separata tallrikar. Panera osten genom att först vända bitarna i vatten, sedan mjöl, därefter ägg och till sist i ströbröd eller panko. Det är viktigt att allt blir täckt så att osten inte rinner ut sedan när den ska friteras.
Värm oljan till cirka 160 grader i en tjockbottnad kastrull. Lägg försiktigt ner bitarna med en hålslev eller någon annan slev så att oljan inte skvätter. Fritera tills de blivit gyllenbruna (cirka 30 sekunder). Lägg dem sedan en liten stund på hushållspapper för att torka.
Fritera några persiljeblad snabbt och låt även dem torka efter.
Servera den friterade osten med glass, granatäpple, persilja och toppa med friterad persilja