Stäng

+46 (0)10 - 161 56 00
Recept

Äkta norsk viltsås med mesost

Gudbrandsdalen Mesost

(6)
Spara receptRecept sparat

Ingredienser 4 PORTIONER

2 msk smör

2 msk mjöl

2 ½ dl buljong

3 dl crème fraîche eller gräddfil

150 g Gudbrandsdalen, riven

5 enbär, krossade

1 kvist rosmarin, finhackad

1 tsk salt

½ tsk grovmalen peppar

Gör så här

Denna sås passar till de flesta vilträtter, speciellt renfilé.

Bryn smör och mjöl i en kastrull. Tillsätt buljongen och crème fraîche.

Lägg i mesost, kryddor, krossade enbär och finhackad rosmarin.

Låt såsen koka i ca 10 minuter.

Ha i några droppar soja för färgens skull i såsen om du tycker att den är för ljus. 

Fråga oss!