- Startsida
- Recept & Inspiration
- Recept
- Äkta norsk viltsås med mesost Äkta norsk viltsås med mesost
Recept
Äkta norsk viltsås med mesost
Gudbrandsdalen Mesost
(6)
Ingredienser 4 PORTIONER
2 msk smör
2 msk mjöl
2 ½ dl buljong
3 dl crème fraîche eller gräddfil
150 g Gudbrandsdalen, riven
5 enbär, krossade
1 kvist rosmarin, finhackad
1 tsk salt
½ tsk grovmalen peppar
Gör så här
Denna sås passar till de flesta vilträtter, speciellt renfilé.
Bryn smör och mjöl i en kastrull. Tillsätt buljongen och crème fraîche.
Lägg i mesost, kryddor, krossade enbär och finhackad rosmarin.
Låt såsen koka i ca 10 minuter.
Ha i några droppar soja för färgens skull i såsen om du tycker att den är för ljus.