- Startsida
- Recept & Inspiration
- Recept
- Frukostbröd med mesost Frukostbröd med mesost
Frukostbröd med mesost
Gudbrandsdalen Mesost
Ingredienser 16 st
50 g smör
150 g Gudbrandsdalen
5 dl mjölk
50 g (1 pkt.) jäst
1/2 tsk salt
6 dl fullkornsvetemjöl
Ca 8 dl mjöl
75 g valnötter, grovhackade
Ugn: 225°C
Gör så här
Dessa frukostbullar får god smak av Gudbrandsdalen. En lyxigare frukost helt enkelt.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och sen mesosten. Rör om till en jämn blandning till ca 37°C.
Smula ner jästen i en skål och vänd ner den ljumma vätskan. Rör om tills jästen är upplöst.
Tillsätt salt, fullkornsvetemjöl och så mycket mjöl i degen så den släpper skålen. Jäs degen under plastfolie på en varm plats i ca 30 minuter.
Häll upp degen på mjölat bakbord och knåda i hackade nötter.
Dela degen i två delar och rulla till tjocka rullar.
Skär upp åtta bitar av varje del och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt.
Låt jäsa en gång till under plast på varm plats i ca 30 minuter.
Pensla frallorna med uppvispat ägg och strö över grovt hackade valnötter.
Grädda i 225°C, 10 till 12 minuter och låt svalna på galler.