Stäng

+46 (0)10 - 161 56 00
Recept

Jarlsburgers med tzatsiki

Jarlsberg®, Snøfrisk Naturell

(1)
Spara receptRecept sparat

Ingredienser 12 minihamburgare

Minihamburgare:

500 g köttfärs

100 ml äggvita

50 g Jarlsberg®

Peppar

Timjan

Bröd:

25 g smör

350 ml mjölk

3 g torrjäst

0,5 tsk salt

1 msk socker

250 g mjöl

0,3 tsk bakpulver

1 ägg, till pensling

2 msk sesamfrön

Tzatsiki:

400 ml Snøfrisk

1 vitlöksklyfta

1 gurka

100 ml naturell yoghurt

1 msk olivolja

Salt och peppar

Gör så här

Här är ett recept på minihamburgare med Jarlsberg® inuti färsbiffarna. I kombination med den rika krämigheten hos Snøfrisk så kan du räkna med att dessa minihamburgare kommer vara det första som försvinner från buffébordet. Detta recept räcker till 12 minihamburgare.

Börja med hamburgarna. Hacka Jarlsberg® fint och blanda med övriga ingredienser. Gör 12 färsbiffar till minihamburgarna. Stek i en medelhet panna med lite olja i 1 till 2 minuter på varje sida. Krydda efter smak.

Nu till brödet. Värm ugnen till 180˚C. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Blanda de torra ingredienserna och blanda med den ljumma mjölken, för att få till en jämn en deg. Låt degen vila i 30 minuter. Forma till små bullar (ca 15 g vardera) och lägg dem på en smord plåt. Låt dem vila tills de har fördubblats i storlek. Pensla uppvispat ägg över och strö över sesamfrön. Grädda dem i ugnen i 15 minuter.

Dags för tzatsikin. Blanda yoghurt och Snøfrisk (färskost tillverkad på getmjölk) i en matberedare och smaka av med salt och peppar. Skala och skär gurkan i hälften. Ta bort fröna med en tesked. Riv gurkan och strö över lite salt. Låt stå i 15 minuter, och pressa sedan vätskan ur gurkan. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar efter smak.