Stäng

+46 (0)10 - 161 56 00
Recept

Focaccia med Jarlsberg

Jarlsberg®

(3)
Spara receptRecept sparat

Ingredienser 4 PORTIONER

Till degen:

25 g jäst

2 ½ vatten

7-8 dl vetemjöl

1 msk salt

½ msk socker

3 msk olivolja

2 msk vitt vin

Lite extra mjöl för att baka ut med

Fyllning:

Spenat

Röd paprika 

300 g Jarlsberg

100 g chorizo

1 st gul lök

2 st klyftor vitlök

Olivolja, extra virgin

Gör så här

Sätt ugnen på 250 grader.

Dela paprikorna i två och tag ut kärnorna.

Gnid in dem med olja och rosta i ugnen, skalsidan uppåt tills de nästan är svarta. Låt svalna och pilla sedan bort skalet.

Sänk ugnstemperaturen till 180 grader. Lös jästen i vattnet. Tillsätt mjöl, olja, salt och vitt vin.

Knåda till en seg och jämn deg. Tryck ut till en rektangel på ett bakplåtspapper på en plåt. Pricka degen med en gaffel. Låt jäsa under bakduk ca 35 min.

Värm spenaten och den hackade löken i en stekpanna. Låt spenaten krympa ihop. Krydda med salt och peppar.

Skär Jarlsberg och chorizo i bitar.

Sprid ut spenat- och lökblandningen ovanpå den jästa degen. Avsluta med Jarsberg och chorizobitarna.

Strö över flingsalt, peppar och ringla över olivolja. Grädda ca 25 minuter.