Chili cheese tops med chili och jalapeño
Gräddost, Snøfrisk Naturell, Cheddar Fastvikt
Ingredienser 12 bollar
3 dl WERNERSSONS Cheddar
2 dl WERNERSSONS Gräddost
1 dl SNØFRISK naturell
1/2 dl hackad jalapeño
1/2 hackad chili
1 tsk salt (1/2 till ostkrämen och 1/2 till frityrsmeten)
1 ägg
1 dl mjölk
2 dl vetemjöl (1 dl till frityrsmeten och 1 dl att ha på en tallrik)
3 dl panko
Frityrolja
Gör så här
Börja med att riva cheddarosten och gräddosten.
Blanda sedan ihop de rivna ostarna med cream cheesen till en krämig deg och tillsätt jalapeño, chili och salt.
Rulla ihop till 12 stycken bollar som är lika stora. Ställ undan.
Gör sedan frityrsmeten genom att vispa upp ägget först och tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och salt. Häll därefter mjöl på en tallrik och panko på en annan. Ta bollarna, en i taget, och rulla först i vetemjöl, sedan frityrsmeten och till sist i pankon.
Hetta upp frityrolja i en tjockbottnad kastrull och värm till 160 grader.
Sänk ner några bollar i taget och låt dem friteras i 30-40 sekunder tills de blivit gyllenbruna. Lägg bollarna som är klara på ett hushållspapper.
Servera chili cheese topsen när de är härligt varma och krispiga.