Stäng

+46 (0)10 - 161 56 00
Recept

Jarlsbergsandwich med kalkon

Jarlsberg® Skivad, Jarlsberg®

(1)
Spara receptRecept sparat

Ingredienser 4 PORTIONER

8 lantbröd

½ färdigstekt kalkonbröstfilé i skivor

2 msk söt senap

Ostskivor Jarlsberg, antingen använder du färdiga Jarlsberg-skivor eller skär lite tjockare skivor från den vanliga Jarlsbergosten du har hemma.

Blandad sallad

Timjan, färsk

Tranbärschutney;

Tranbär

1 dl socker

Vatten som precis täcker bären

1 kanelstång

1 vaniljstång (du använder vaniljfröna)

2 msk honung

Gör så här

Tranbärschutneyn: Lägg ner allt i en kastrull, låt det puttra tills det tjocknar. Låt det kallna.

Rosta lantbrödet i en brödrost och bred därefter på senap. Lägg på blandad sallad och tjocka skivor med kalkonbröst och Jarlsbergsost. Toppa med tranbärschutney och avsluta med ytterligare en lantbrödskiva på toppen.

Servera med lite färsk timjan, både gott och vackert.

Fråga oss!