- Startsida
- Recept & Inspiration
- Recept
- Jarlsbergsandwich med kalkon Jarlsbergsandwich med kalkon
Jarlsbergsandwich med kalkon
Jarlsberg® Skivad, Jarlsberg®
Ingredienser 4 PORTIONER
8 lantbröd
½ färdigstekt kalkonbröstfilé i skivor
2 msk söt senap
Ostskivor Jarlsberg, antingen använder du färdiga Jarlsberg-skivor eller skär lite tjockare skivor från den vanliga Jarlsbergosten du har hemma.
Blandad sallad
Timjan, färsk
Tranbärschutney;
Tranbär
1 dl socker
Vatten som precis täcker bären
1 kanelstång
1 vaniljstång (du använder vaniljfröna)
2 msk honung
Gör så här
Tranbärschutneyn: Lägg ner allt i en kastrull, låt det puttra tills det tjocknar. Låt det kallna.
Rosta lantbrödet i en brödrost och bred därefter på senap. Lägg på blandad sallad och tjocka skivor med kalkonbröst och Jarlsbergsost. Toppa med tranbärschutney och avsluta med ytterligare en lantbrödskiva på toppen.
Servera med lite färsk timjan, både gott och vackert.