The Marvelous Meltdown
Jarlsberg®
Ingredienser 4 hamburgare
1 msk ströbröd av pankotyp
1 msk vispgrädde
750 g högrevsfärs
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk salt
1/4 tsk svartpeppar
Smör
4 hamburgerbröd med sesamfrön
4 skivor tomat
Hackad salladslök
Chiliflakes (valgfrit)
Jarlsberg®-fonduesås:
2 msk smör
2 msk mjöl
2 1/2 dl standardmjölk
3 1/2 dl Jarlsberg®, riven
Gör så här
Blanda ströbröd med vispgrädde i en liten skål och låt svälla i 3–4 minuter.
Blanda färsen med vitlök och ströbrödsblandningen till en jämn smet i en stor skål. Salta, peppra och forma till 4 stora hamburgare. Gör en stor fördjupning i mitten av varje hamburgare och förvärm grillen.
Gör under tiden Jarlsberg®-fonduesåsen genom att smälta smör i en liten kastrull och vispa ned mjölet. Vispa på medelvärme tills redningen är brynt. Vispa långsamt ned mjölk och låt tjockna i ca 3–4 minuter. Tillsätt riven Jarlsberg® och blanda tills fonduen är jämn. Ställ fonduen åt sidan.
Grilla hamburgarna tills de är som du vill ha dem. Bred smör på insidan av briochebröden och rosta lätt. Lägg tomat på det undre brödet och lägg burgaren ovanpå. Häll fondue på burgaren. Lägg på det övre brödet och toppa med fondue.
Dekorera med salladslök och chiliflakes.