Stäng

+46 (0)10 - 161 56 00
Recept

The Marvelous Meltdown

Jarlsberg®

(1)
Spara receptRecept sparat

Ingredienser 4 hamburgare

1 msk ströbröd av pankotyp

1 msk vispgrädde

750 g högrevsfärs

2 vitlöksklyftor, finhackade

1 msk salt

1/4 tsk svartpeppar

Smör

4 hamburgerbröd med sesamfrön

4 skivor tomat

Hackad salladslök

Chiliflakes (valgfrit)

Jarlsberg®-fonduesås:

2 msk smör

2 msk mjöl

2 1/2 dl standardmjölk

3 1/2 dl Jarlsberg®, riven

Gör så här

Blanda ströbröd med vispgrädde i en liten skål och låt svälla i 3–4 minuter.

Blanda färsen med vitlök och ströbrödsblandningen till en jämn smet i en stor skål. Salta, peppra och forma till 4 stora hamburgare. Gör en stor fördjupning i mitten av varje hamburgare och förvärm grillen.

Gör under tiden Jarlsberg®-fonduesåsen genom att smälta smör i en liten kastrull och vispa ned mjölet. Vispa på medelvärme tills redningen är brynt. Vispa långsamt ned mjölk och låt tjockna i ca 3–4 minuter. Tillsätt riven Jarlsberg® och blanda tills fonduen är jämn. Ställ fonduen åt sidan.

Grilla hamburgarna tills de är som du vill ha dem. Bred smör på insidan av briochebröden och rosta lätt. Lägg tomat på det undre brödet och lägg burgaren ovanpå. Häll fondue på burgaren. Lägg på det övre brödet och toppa med fondue.

Dekorera med salladslök och chiliflakes.