Somrig räkcheesecake med gräslök och röd kaviar
Snøfrisk Naturell
Ingredienser 8 PORTIONER
300 g skärgårdslimpa
125 g smält smör
5 gelatinblad
400 g SNØFRISK naturell
3 dl creme fraiche
1 rödlök
200 g stora skalade räkor
3 msk gräslök
80 g röd kaviar
Till att toppa kakan med
500 g stora räkor med skal
70 g röd kaviar
1 citronskiva
2 långa gurkskivor
Gör så här
Börja med att mixa brödet med en stavmixer tills allting har smulat sig.
Smält smör och tillsätt det i smulorna. Blanda om tills det bildats en deg.
Fördela smuldegen jämt i en form med avtagbara kanter. Ställ in i kylen.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten en stund.
Gör under tiden själva smeten genom att blanda ihop creme fraiche, färskost, finhackad rödlök, röd kaviar, skalade räkor och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
Krama ur gelatinbladen och smält dem på mycket svag värme. Rör sedan ner gelatinet i smeten och blanda om ordentligt.
Lägg smeten på smulbottnen. Kyl i minst fem timmar.
Servera kakan med räkor, röd kaviar, gurka och citron på toppen.