Stäng

+46 (0)10 - 161 56 00
Recept

Somrig räkcheesecake med gräslök och röd kaviar

Cream Cheese Naturell

(1)
Spara receptRecept sparat

Ingredienser 8 PORTIONER

300 g skärgårdslimpa

125 g smält smör

5 gelatinblad

400 g WERNERSSONS cream cheese naturell

3 dl creme fraiche

1 rödlök

200 g stora skalade räkor

3 msk gräslök

80 g röd kaviar

Till att toppa kakan med

500 g stora räkor med skal

70 g röd kaviar

1 citronskiva

2 långa gurkskivor

Gör så här

Börja med att mixa brödet med en stavmixer tills allting har smulat sig.

Smält smör och tillsätt det i smulorna. Blanda om tills det bildats en deg.

Fördela smuldegen jämt i en form med avtagbara kanter. Ställ in i kylen.

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten en stund.

Gör under tiden själva smeten genom att blanda ihop creme fraiche, färskost, finhackad rödlök, röd kaviar, skalade räkor och gräslök. Smaka av med salt och peppar.

Krama ur gelatinbladen och smält dem på mycket svag värme. Rör sedan ner gelatinet i smeten och blanda om ordentligt.

Lägg smeten på smulbottnen. Kyl i minst fem timmar.

Servera kakan med räkor, röd kaviar, gurka och citron på toppen.