- Startsida
- Recept & Inspiration
- Recept
- Ostsnurror med Jarlsberg® och rosmarin Ostsnurror med Jarlsberg® och rosmarin
Recept
Ostsnurror med Jarlsberg® och rosmarin
Jarlsberg®
(1)
Ingredienser 4 PORTIONER
4 smördegsplattor
3 dl riven Jarlsberg®
2 kvistar färsk rosmarin
Peppar
Ugn: 220°C
Gör så här
Baka ut plattorna på ett väl mjölat bord.
Blanda riven ost, hackad rosmarin och peppar. Bred ut blandningen över smördegen.
Rulla ihop varje platta som om du skulle baka kanelbullar. Tryck kanterna tätt samman för att försegla rullen.
Skär varje rulle i 3 cm tjocka skivor.
Placera snittytan ner på en plåt och grädda i ugnen ca 15-20 minuter vid 220°C.
Om du vill att bakverket ska höja sig mer, rulla inte ut degen med brödkavel.