- Startsida
- Recept & Inspiration
- Recept
- Borsjtj med anissmak och Jarlsberg Borsjtj med anissmak och Jarlsberg
Recept
Borsjtj med anissmak och Jarlsberg
Jarlsberg®
(6)
Ingredienser 4 PORTIONER
500 g rödbetor i tärningar
2 st gula lökar
1 morot
2 st buljongtärningar
3 st stjärnanis
1 vatten
1 st vitlök
4 msk gräddfil
Salt och peppar
Jarlsberg® original i tärningar
Gör så här
Skölj grönsakerna och skär dem i små tärningar.
Lägg dem tillsammans med buljongtärningarna, stjärnanis och vatten och låt koka i 30 minuter eller tills att grönsakerna har blivit mjuka.
Mixa allt i en mixer eller stavmixer till det har blivit ett fint mos.
Smaka av med vinäger, salt och peppar.
Lägg gräddfil i soppan och servera med Jarlsbergstärningar. Nygräddat bröd passar utmärkt till.