Stäng

+46 (0)10 - 161 56 00
Recept

Borsjtj med anissmak och Jarlsberg

Jarlsberg®

(3)
Spara receptRecept sparat

Ingredienser 4 PORTIONER

500 g rödbetor i tärningar

2 st gula lökar

1 morot

2 st buljongtärningar

3 st stjärnanis

1 vatten

1 st vitlök

4 msk gräddfil

Salt och peppar

Jarlsberg® original i tärningar

Gör så här

Skölj grönsakerna och skär dem i små tärningar.

Lägg dem tillsammans med buljongtärningarna, stjärnanis och vatten och låt koka i 30 minuter eller tills att grönsakerna har blivit mjuka.

Mixa allt i en mixer eller stavmixer till det har blivit ett fint mos.

Smaka av med vinäger, salt och peppar.

Lägg gräddfil i soppan och servera med Jarlsbergstärningar. Nygräddat bröd passar utmärkt till.