Stäng

+46 (0)10 - 161 56 00
Recept

The Brooklyn Bacon Bonanza

Jarlsberg®

(1)
Spara receptRecept sparat

Ingredienser 4 hamburgare

500 g nötfärs

250 g fläskfärs

1 lök, finhackad, ca 2 1/2 dl

2 1/2 dl stekt bacon, hackat

3 msk soltorkad tomatpuré

3 msk ströbröd

Salt

Nymalen svartpeppar

4 tjocka bitar Jarlsberg®

4 hamburgerbröd

1 msk hot sauce

1/2 dl majonnäs

8 tunna skivor tomat

4 ägg

att steka (valfritt) Olja

Gör så här

Lägg Jarlsberg®-bitarna i frysen i ungefär en timme medan du gör i ordning övriga ingredienser.

Förvärm en utegrill till medelhög värme. Blanda hot sauce och majonnäs i en liten skål och ställ åt sidan.

Lägg nöt- och fläskfärs, lök, bacon, soltorkad tomatpuré och ströbröd i en stor skål. Salta och peppra ordentligt. Blanda till en jämn smet med händerna. Forma ungefär en fjärdedel av köttet till en boll med händerna. Gör ett hål i mitten med tummen och lägg en frusen bit Jarlsberg® i mitten. Forma köttet till en burgare runt osten. Gör likadant med resten av köttet.

När du är klar grillar du burgarna på inoljat galler i ca 8 till 10 minuter tills de är genomstekta och osten börjar sippra ut. Vänd ofta.

Stek äggen i en stekpanna och lägg åt sidan.

Servera burgarna på hamburgerbröd med chipotlemajonnäs, tomater och stekt ägg.