The Brooklyn Bacon Bonanza
Jarlsberg®
Ingredienser 4 hamburgare
500 g nötfärs
250 g fläskfärs
1 lök, finhackad, ca 2 1/2 dl
2 1/2 dl stekt bacon, hackat
3 msk soltorkad tomatpuré
3 msk ströbröd
Salt
Nymalen svartpeppar
4 tjocka bitar Jarlsberg®
4 hamburgerbröd
1 msk hot sauce
1/2 dl majonnäs
8 tunna skivor tomat
4 ägg
att steka (valfritt) Olja
Gör så här
Lägg Jarlsberg®-bitarna i frysen i ungefär en timme medan du gör i ordning övriga ingredienser.
Förvärm en utegrill till medelhög värme. Blanda hot sauce och majonnäs i en liten skål och ställ åt sidan.
Lägg nöt- och fläskfärs, lök, bacon, soltorkad tomatpuré och ströbröd i en stor skål. Salta och peppra ordentligt. Blanda till en jämn smet med händerna. Forma ungefär en fjärdedel av köttet till en boll med händerna. Gör ett hål i mitten med tummen och lägg en frusen bit Jarlsberg® i mitten. Forma köttet till en burgare runt osten. Gör likadant med resten av köttet.
När du är klar grillar du burgarna på inoljat galler i ca 8 till 10 minuter tills de är genomstekta och osten börjar sippra ut. Vänd ofta.
Stek äggen i en stekpanna och lägg åt sidan.
Servera burgarna på hamburgerbröd med chipotlemajonnäs, tomater och stekt ägg.