Stäng

+46 (0)10 - 161 56 00
Recept

Cheesecake med karamelliserade popcorn

Cream Cheese Naturell

(2)
Spara receptRecept sparat

Ingredienser 6 PORTIONER

En rund form med löstagbara kanter

200 g WERNERSSONS cream cheese naturell

3 äggulor

2 dl socker

3 äggvitor

1 1/2 tsk vaniljsocker

3 dl vispgrädde

12 st digestivekex

75 g smält smör

2,5 dl strösocker till popcornen

100 g smör till popcornen

1 påse mikropopcorn

Gör så här

Börja med att blanda cream cheese, äggulor och socker till en jämn smet.

Vispa vitorna separat tills det blivit ett hårt skum.

Rör ner vitorna försiktigt i ostkrämen.

Vispa grädden och rör ner vaniljsockret.

Blanda ihop allting.

Strö en form med smulor av digestivekex och smält smör.

Häll smeten i formen och ställ i frysen, helst ett dygn.

Gör popcornen genom att smälta socker i en tjockbottnad kastrull.

Rör sedan ner smöret och rör tills det bildats en jämn smet.

Poppa popcornen och vänd dem sedan ner i smeten.

Låt popcornen svalna på en plåt.

Servera kakan med popcornen på toppen och dekorera extra med lite påskägg.