Stäng

+46 (0)10 - 161 56 00
Recept

The Viva La Quinoa

Jarlsberg® Skivad

(1)
Spara receptRecept sparat

Ingredienser 4 hamburgare

Chipotlesås:

1 1/4 dl majonnäs

1 tsk limejuice

1/2 tsk salt

1–2 msk chipotlesås eller annan stark sås du gillar

Burgare:

2 1/2 dl tinad frusen spenat, avrunnen och hackad

2 1/2 dl kokt quinoa

Olivolja

1/2 lök, finhackad

2 morötter, finhackade

2 vitlöksklyftor, hackade

2 1/2 dl kokta röda linser

1 ägg

2 msk citronjuice

Salt och peppar

2 msk mjöl

1 äggvita, uppvispad ströbröd av pankotyp

4 skivor Jarlsberg®

Skivad avokado till topping

4 briochebröd

Gör så här

Gör chipotlesåsen genom att vispa ihop alla ingredienser i en skål. Ställ åt sidan.

Finhacka spenaten och blanda med kokt quinoa. Lägg i en stor skål.

Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna över medelvärme. Fräs lök och morot tills de har mjuknat, ca 3–4 minuter. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 2 minuter. Blanda med quinoa.

Mosa röda linser med en gaffel i en annan skål. Blanda med ägg och citronjuice. Tillsätt quinoablandningen. Salta och peppra. Forma till fyra stora bollar. Platta ut till tjocka biffar. Lägg upp mjöl, uppvispad äggvita och panko i tre olika skålar. Doppa biffarna i mjöl, doppa eller pensla med äggvita och tryck fast panko.

Hetta upp 2–3 msk olivolja i en teflonpanna till medelvärme. Stek biffarna på medelvärme tills de är gyllenbruna på båda sidorna, ca 3–4 minuter per sida. När de är nästan klara lägger du en skiva Jarlsberg® på varje burgare och låter den smälta något.

Du kan även grilla biffarna över medelvärme på ett inoljat galler.

Servera på rostat briochebröd med en rejäl klick chipotlesås och skivad avokado.

Fråga oss