Stäng

+46 (0)10 - 161 56 00
Recept

The Viva La Quinoa

Jarlsberg® Skivad

(1)
Spara receptRecept sparat

Ingredienser 4 hamburgare

Chipotlesås:

1 1/4 dl majonnäs

1 tsk limejuice

1/2 tsk salt

1–2 msk chipotlesås eller annan stark sås du gillar

Burgare:

2 1/2 dl tinad frusen spenat, avrunnen och hackad

2 1/2 dl kokt quinoa

Olivolja

1/2 lök, finhackad

2 morötter, finhackade

2 vitlöksklyftor, hackade

2 1/2 dl kokta röda linser

1 ägg

2 msk citronjuice

Salt och peppar

2 msk mjöl

1 äggvita, uppvispad ströbröd av pankotyp

4 skivor Jarlsberg®

Skivad avokado till topping

4 briochebröd

Gör så här

Gör chipotlesåsen genom att vispa ihop alla ingredienser i en skål. Ställ åt sidan.

Finhacka spenaten och blanda med kokt quinoa. Lägg i en stor skål.

Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna över medelvärme. Fräs lök och morot tills de har mjuknat, ca 3–4 minuter. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 2 minuter. Blanda med quinoa.

Mosa röda linser med en gaffel i en annan skål. Blanda med ägg och citronjuice. Tillsätt quinoablandningen. Salta och peppra. Forma till fyra stora bollar. Platta ut till tjocka biffar. Lägg upp mjöl, uppvispad äggvita och panko i tre olika skålar. Doppa biffarna i mjöl, doppa eller pensla med äggvita och tryck fast panko.

Hetta upp 2–3 msk olivolja i en teflonpanna till medelvärme. Stek biffarna på medelvärme tills de är gyllenbruna på båda sidorna, ca 3–4 minuter per sida. När de är nästan klara lägger du en skiva Jarlsberg® på varje burgare och låter den smälta något.

Du kan även grilla biffarna över medelvärme på ett inoljat galler.

Servera på rostat briochebröd med en rejäl klick chipotlesås och skivad avokado.