Stäng

+46 (0)10 - 161 56 00
Recept

Dovhjortsburgare med Jarlsberg och picklad rödlök

Jarlsberg® Skivad

(10)
Spara receptRecept sparat

Ingredienser 8 PORTIONER

  • 2 st rödlökar

  • 3 dl vatten

  • 2 dl socker

  • 1 dl ättika

  • 1 kg dovhjortsfärs eller vanlig köttfärs

  • 8 msk ströbröd

  • 1 dl kalvfond (från 0,5 dl fond+0,5 dl vatten)

  • 1 dl vispgrädde

  • 1 msk soja

  • 2-3 msk konjak

  • 2 ägg

  • 4 msk riven gul lök

  • 1 dl svartvinbärsgelé

  • svartpeppar

  • några skivor JARLSBERG SKIVAD

  • 8 st briochebröd

  • gurka

  • tomat

Gör så här

Börja med att pickla rödlöken genom att blanda tunt skivad rödlök, ättika, vatten och socker och ställ i kylen, minst en timme.

Blanda sedan ströbröd, kalvfond, grädde, soja, konjak och ägg i en bunke. Låt blandningen stå och svälla i tio minuter.

Tillsätt dovhjortsfärsen, riven lök, peppar och svartvinbärsgelé. Blanda ihop till en smidig smet.

Blöt händerna och forma biffar av färsen.

Stek eller grilla biffarna 3-4 minuter på varje sida. Steker du i panna, sänk värmen efter 3-4 minuter och låt dem efterstekas i några minuter. Stek inte för många biffar samtidigt. Om det blir för trångt i pannan blir biffarna kokta och inte stekta.

Lägg på osten i slutet och låt den smälta över köttet.

Servera tillsammans med picklad rödlök, briochebröd, gurka, tomat, pommes frites och goda såser.