Stäng

+46 (0)10 - 161 56 00
Recept

Kanadensiska pannkakor

Jarlsberg® Skivad

(1)
Spara receptRecept sparat

Ingredienser 1 PORTION

50 g smör

2 ½ dl mjölk

2 ägg

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 msk socker

1 tsk kardemumma

½ tsk salt

Jarlsberg i skivor

Lönnsirap

Gör så här

Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Vispa därefter i äggen.

Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, socker och mald kardemumma i en skål.

Häll smörblandningen ner i skålen med de torra ingredienserna medan du rör hela tiden.

Låt smeten svälla i 15 minuter så smeten får rätt konsistens. Stek pannkakorna, ca 15 cm i diameter.

Lägg de färdiga pannkakorna i lager med Jarlsbergsost emellan på ett fat eller på en tallrik. Ringla över lönnsirap – ät och njut.