Stäng

+46 (0)10 - 161 56 00
#tema

Jag är gravid – kan jag äta parmesanost?

Parmigiano Reggiano, i vardagligt tal bara parmesanost, är en hårdost som är vida populär och omtyckt. Du har säkert själv använt den genom att hyvla ner bitar i en ostsås, eller som topping på en god spaghetti bolognese.

Osten tillverkas av komjölk och började tillverkas i områdena mellan Parma och Reggio Emilia i norra Italien. Tillverkningen är hårt reglerad och endast ost som produceras i utvalda områden har rätten att kalla sig Parmigiano-Reggiano. Idag är parmesanost en klassisk ost som troligtvis är en av de mest berömda ostarna i världen.

Tillverkning av parmesanost
Parmesanost tillverkas i en långsam process, och lagras oftast mellan 18 och 36 månader. Desto längre den lagras, desto fastare och torrare blir den i konsistensen. Smaken blir även kraftigare och den där starka parmesansmaken lyfts fram ytterligare.

Tack vare sin utdragna process därmed parmesanost utmärkt att äta även för dig som är gravid. Både opastöriserat och pastöriserat parmesanost går bra – det låga pH-värdet i osten gör att bakterier inte kan utvecklas i den takt som de önskar. Så njut du av de kraftiga och vällagrade smakerna i parmesanost!

#tema

Parmesan hos Wernerssons

Parmareggio

Parmareggio är specialister på just Parmigiano Reggiano. De har världens bredaste och mest innovativa sortiment för just dessa ostar. Hos Wernerssons hittar du bland annat parmigiano reggiano som har lagrats i upp till hela 40 månader.

Michelangelo

Michelangelo är ett välrenommerat och omtyckt varumärke som är vida spritt och populärt i Europa. De har ett flertal italienska osttyper i sitt sortiment, bland annat mozzarella, taleggio och grana padano. Michelangelos parmigiano reggiano finns i flera olika lagringar och smaker.

#tema

Recept med parmesanost

Hasselbackspotatisar med parmesanost och löjrom

Uppdatera potatisarna med en god röra med smakrik parmesanost och lyxig löjrom. Receptet på hasselbackspotatisar med parmesanost och löjrom hittar du här.

Parmesan- och rotsellerihummus

Rotselleri är en god rotfrukt som använda på tok för sällan. Vid ugnsbakning blir den mjuk och krämig, och passar utmärkt ihop med sältan i parmesanosten. Rätten blir en fin förrätt såväl som ett bra tilltugg till all sorts protein. Receptet hittar du här.

Fråga oss!