Stäng

+46 (0)10 - 161 56 00
Recept

Hasselbackspotatisar med parmesanost och löjrom

Parmigiano Reggiano Michelangelo

(6)
Spara receptRecept sparat

Ingredienser 4 PORTIONER

  • 3 dl MICHELANGELO parmigiano reggiano

  • 8 st potatisar, fasta och skalade

  • 1 dl ströbröd

  • 2 msk smör

  • 1 rödlök

  • 80 g löjrom

  • 1 dl persilja

Gör så här

Lägg potatisen i en träslev och skiva den så att kniven inte går igenom helt. Smält smöret.

Lägg potatisarna i en ugnsäker form och häll sedan över en del av smöret. Strö över parmesanosten.

Låt potatisarna vara i ugnen i cirka 30 minuter på 200 grader. Ta sedan ut potatisen och pensla dem med resten av smöret och strö över ströbrödet.

Sätt in formen igen och låt vara kvar i 20 minuter till, tills potatisarna fått en fin gyllenbrun färg.

Låt svalna en liten stund och lägg sedan på creme fraiche, löjrom och rödlök.

Strössla över lite persilja till sist. Servera som tillbehör eller som förrätt. 

Fråga oss!