Stäng

+46 (0)10 - 161 56 00
Recept

Carbonara med parmesan och pecorino

Parmigiano Reggiano Michelangelo, Pecorino Romano

(2)
Spara receptRecept sparat

Ingredienser 4 personer

6 st ägg

50 g MICHELANGELO Parmigiano reggiano

50 g Pecorino romano

2 krm svartpeppar

250 g pancetta

400 g spaghetti

Persilja att toppa med

Gör så här

Börja med att ta fram en skål som tål värme.

Knäck två stycken hela ägg och fyra stycken äggulor i skålen.

Tillsätt riven parmesan och riven pecorino.

Krydda med svartpeppar.

Låt blandningen stå en stund.

Stek pancettan utan något extra fett tills den blir krispig och ställ sedan åt sidan.

Koka pastan cirka två minuter mindre än anvisningarna.

Ta pancettan från stekpannan och häll ner i äggblandningen.

Lyft sedan upp pastan med passande slev, utan att låta rinna av i ett durkslag.

Rör om allting och tillsätt sedan 3-4 slevar med pastavatten.

Tillsätt mer pastavatten om du vill ha pastan mer krämig.

Häll upp pastan och toppa med svartpeppar, parmesan och persilja. 

Fråga oss!