Stäng

+46 (0)10 - 161 56 00
Recept

Fyllda tomater med Chèvre på toppen

Chèvre Kolibrie, Parmigiano Reggiano Michelangelo

(2)
Spara receptRecept sparat

Ingredienser 4 PORTIONER

  • 1 1/2 dl avorioris

  • Salt efter behag

  • 4 stora tomater

  • 2 msk olivolja

  • 2 msk hackad persilja och lite extra till garnering

  • 2 msk MICHELANGELO parmigiano reggiano

  • 1 liten pressad vitlöksklyfta

  • Silad tomatsaft från tomaterna

  • 4 skivor KOLIBRIE chèvreost

  • Peppar efter behag

Gör så här

Börja med att koka upp en liten kastrull med vatten. Tillsätt ris och salt och låt det sjuda tills riset är halvfärdigt, i cirka 9-10 minuter.

Häll sedan av vattnet och lägg riset i en stor skål och lägg undan.

Värm ugnen till 175 grader.

Smörj en ugnssäker form med olja.

Skär av toppen av varje tomat. Ta ut innandömet av tomaterna med en sked och lägg det sedan i en sil över en skål så att saften silas ut. Lägg tomaterna i formen.

Blanda ihop tomatsaft, olivolja, hackad persilja, riven parmesan, vitlök, salt och peppar med riset.

Fyll de urholkade tomaterna med blandningen och lägg på chèvreskivorna.

Grädda tills riset är mjukt, cirka 20 minuter.

Servera som en förrätt eller som ett tillbehör.