Stäng

+46 (0)10 - 161 56 00
Recept

Spaghetti med zucchini, parmaskinka och Parmigiano Reggiano

Parmigiano Reggiano Michelangelo

(1)
Spara receptRecept sparat

Ingredienser 4 personer

300 g spagetti

4 små zucchini

5 zucchini blommor

80 g tunt skivad Parmaskinka

50 g Michelangelo Parmigiano Reggiano

1 schalottenlök

4 msk extra virgin olivolja

Persilja

Basilika

Salt och peppar

Gör så här

Skiva zucchinin i tunna skivor. Skölj zucchini blomman noggrant, skär bort mitten delen och strimla resten.

Hacka schalottenlöken, stek sedan med olivilja och 1 msk vatten på medelvärme.

Lägg zucchini skivorna i stekpannan tillsammans med schalottenlöken för att koka på medelvärme i 10 minuter, häll i lite vatten om det behövs. Krydda med salt och peppar.

Skär parmaskinkan i strimlor och hyvla Parmigiano Reggiano till flagor.

Koka spagettin tills den är "al dente". Spara lite av pastavattnet när spagettin hälls av.

Blanda spagettin med zucchiniblandningen. Lägg i strimlorna av zucchiniblomman, parmaksinkan, hackad persilja och basilika. Häll i lite av pastavattnet och blanda väl före servering.

Fråga oss!