Vegoburgare med blåvitmögelost
Bavaria Blu
Ingredienser 6-8 PORTIONER
2 dl solroskärnor
1 gul lök
2 fp á 230g svarta bönor
2 msk senap
2 tsk tamarisoja
3 ägg
1 1/2-2 dl ströbröd
örtsalt
svartpeppar
1 fp BAVARIA BLU Portion
tomater
sallad
majonnäs
ärtskott
hamburgerbröd
Gör så här
Lägg solroskärnor i en matberedare och mixa till ett fint mjöl.
Skala och skär löken grovt.
Ha i den och mixa tills löken är finfördelad.
Tillsätt sköljda svarta bönor ,senap och soja.
Pulsera matberedaren ett par gånger så att bönorna mosas.
Tillsätt ägg, ströbröd (mängden ströbröd beror på hur stora ägg du har, känns smeten alldeles för lös, tillsätt lite mer ströbröd.) och kryddor.
Blanda till en slät smet. Låt stå och svälla ca 15 minuter.
Blöt händerna med kallt vatten och forma smeten till biffar.Skölj av händerna i kallt vatten med jämna mellanrum så kladdar smeten mindre.
Stek i en stekpanna i lite olja på medelvärme. Cirka 5 minuter per sida.
Skiva osten med en vass kniv, lägg på en skiva ost på varje burgare mot slutet, så osten hinner bli varm och smälta något.
Montera ihop din burgare och ät!