Pasta med krämig blåvitmögelostsås
Bavaria Blu
Ingredienser 4 PORTIONER
300 g valfri svamp (champinjoner valde vi)
1 gul lök
1 msk smör att steka i
örtsalt
100 g soltorkade tomater i olja
1 fp Bavaria Blu Portion
ca 4 dl mjölk/grädde
2 tsk soja
65 g babyspenat
svartpeppar
100 g valnötter
färsk persilja
4 port pasta
Gör så här
Skiva svampen och stek den i en torr stekpanna på medelvärme tills den börjar ge i från sig vätska.
Skala och finhacka löken. Stek den tillsammans med svampen och en klick smör tills löken mjuknat helt. Salta.
Låt de soltorkade tomaterna rinna av helt. Finhacka och låt 3/4 steka med svampen och löken.
Smula i osten och slå på ca 3 dl mjölk eller grädde och soja. Låt allt koka ihop tills osten smält helt och såsen tjocknat. Späd med mer mjölk eller grädde om såsen känns för tjock.
Hacka valnötterna grovt och ha i dom. Spara några att toppa pastan med.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Blanda i spenaten i den varma såsen och rör om.
Servera den nykokta pastan med pastasåsen. Toppa med soltorkade tomater, hackade valnötter, färsk persilja och nymald svartpeppar.