Stäng

+46 (0)10 - 161 56 00
Recept

Vegetarisk medelhavssallad med Bavaria blu

Bavaria Blu

(1)
Spara receptRecept sparat

Ingredienser 1 PORTION

1 röd paprika

1 litet fänkålshuvud

150 g skärbönor

1 medelstor morot

1 liten selleristjälk

2 plommontomater

4 vitlöksklyftor

100 ms kraftig grönsaksbuljong

2 msk rött vin

2 msk olivolja

1 nypa timjan

Salt och peppar

150 g Bavaria blu

Gör så här

Blanchera de förberedda grönsakerna i kokande saltat vatten, dock ej tomaterna och paprikan. Lägg dem i en sil, spola över kallt vatten och låt rinna av.

Värm upp buljongen, tillsätt vin och olivolja och krydda generöst med vitlöksklyftor, timjan, salt och peppar.

Lägg grönsakerna i marinaden och låt dra.

Lägg upp dem på en tallrik, tillsätt Bavaria blu och garnera med fänkålsgrönt.

Tips: perfekt som antipasti, huvudrätt eller sidorätt till lamm eller nöt.