Vegetarisk medelhavssallad med Bavaria blu
Bavaria Blu
Ingredienser 1 PORTION
1 röd paprika
1 litet fänkålshuvud
150 g skärbönor
1 medelstor morot
1 liten selleristjälk
2 plommontomater
4 vitlöksklyftor
100 ms kraftig grönsaksbuljong
2 msk rött vin
2 msk olivolja
1 nypa timjan
Salt och peppar
150 g Bavaria blu
Gör så här
Blanchera de förberedda grönsakerna i kokande saltat vatten, dock ej tomaterna och paprikan. Lägg dem i en sil, spola över kallt vatten och låt rinna av.
Värm upp buljongen, tillsätt vin och olivolja och krydda generöst med vitlöksklyftor, timjan, salt och peppar.
Lägg grönsakerna i marinaden och låt dra.
Lägg upp dem på en tallrik, tillsätt Bavaria blu och garnera med fänkålsgrönt.
Tips: perfekt som antipasti, huvudrätt eller sidorätt till lamm eller nöt.