Vintersallad med blåvitmögelostdressing
Bavaria Blu
Ingredienser 4 PORTIONER
4 port couscous
1 msk grönsaksfond
25 g saffran (1/2 paket)
olja
4 st kycklingfiléer
örtsalt
svartpeppar
smör att steka i
ca 700 g butternutpumpa (eller sötpotatis)
salt
olivolja
3 kvistar grönkål
salt
citron
1 granatäpple
ca 100 g valnötter
1-2 päron (beroende på storlek)
150 g BAVARIA BLU Portion
2 dl naturell yoghurt
2 tsk vitvinsvinäger
1 msk majonnäs
1 tsk vitlökspulver
salt
ev lite mjölk/vatten
Gör så här
Börja med saffranscouscous.
Mät upp vatten enligt förpackningen.
Ha i grönsaksfonden och låt koka upp.
Rör sedan i saffran, couscous och olja. Låt stå minst 5 minuter under lock.
Fluffa upp couscousen med hjälp av en gaffel.
Torka kycklingen helt torr. Krydda med salt och peppar.
Stek kycklingen i smör tills den fått fin färg runt om. Låt sedan kycklingen gå klart i 200°C eller tills innertemperaturen är 70°C.
Låt vila under folie innan de skärs upp.
Skala och skär pumpan i bitar.
Strö över salt och ringla över lite olja.
Ugnsbaka i 200°C i cirka 30 minuter eller tills pumpan är helt mjuk.
Repa grönkålen och skär den i mindre bitar. Ringla över olja och salt.
Pressa över citron och massera in allt väl i kålen.
Ta ur alla kärnor ur granatäpplet.
Skiva päronet tunt och stek skivorna mjuka.
Mosa blåvitmögelosten Bavaria blu portion fint med en gaffel.
Blanda i resterande ingredienser och rör till en slät dressing.
Känns dressingen för tjock kan du spä den med lite vätska.
Blanda kålen med couscous och ugnsbakad pumpa. Fördela i 4 skålar/tallrikar.
Strö över granaäpplekärnor och valnötter.
Skär kycklingen i bitar och lägg ut tillsammans med päronskivor på tallrikarna.
Ringla över blåvitmögelostdressingen och servera direkt.