Burrata med bärsås
Burrata
Ingredienser 2
2 MICHELANGELO Burrata (á 120 g)
Färsk frukt (såsom jordgubbar, svartvinbär, hallon eller andra bär i säsong)
Pistagenötter
1 litet myntablad till dekoration
BÄRSÅS:
200 g hallon (eller jordgubbar, svartvinbär, hallon eller andra bär i säsong)
25 ml kokande vatten
2 msk florsocker
1 msk citronjuice
Gör så här
Denna delikata och krämiga efterrätt med Burrata, matchar de söta smakerna perfekt.
Lös upp florsockret i ett glas med det kokande vattnet.
Rör tills sockret smälter och låt det svalna.
Lägg i bären som du sköljt, i en mixer och mixa tills du har en slät puré.
Tillsätt sockerblandningen och citronjuicen.
Ta ut Burratan och låt den rinna av på hushållspapper.
Lägg den i lagom stora bitar på tallrikar och garnera med färska bär, pistagenötter, bärsåsen och mynta.