Stäng

+46 (0)10 - 161 56 00
Recept

Burrata i sjögräs ”canneloni”

Burrata

(1)
Spara receptRecept sparat

Ingredienser 2

FÄNKÅLSKRÄM MED VANILJ:

1 vaniljstång (ca 2cm)

40 g fänkål

1/4 citron, pressad

50 ml mjölk

300 ml vatten

Salt och peppar

20 ml extra virgin olivolja

RÖKT LAXSÅS:

30 g rökt lax

50 ml grädde

Hackad lök

BURRATA I SJÖGRÄSS "CANNELONI":

2 MICHELANGELO Burrata (á 120 g)

Salt och peppar

10 ml extra virgin olivolja

Balsamvinäger

1 nori sjögräsblad

DEKORATION

Laxrom

Dill

Gör så här

Vilka fantastiska smaker! Havssmaker såsom lax och sjögräs, ger en perfekt kombination med vår delikata Burrata. 

Fänkålskräm med vanilj: Lägg alla ingredienser förutom olivoljan i en panna och stek fänkålen tills all vätska är borta. Lägg fänkålen i en mixer och addera olivolja. Mixa till en slät smet. Ställ undan. 

Rökt laxsås: Lägg ingredienserna i en stekpanna och sjud i 5 min. Mixa till en slät puré, håll varmt. 

Cannelonin: Du förbereder cannelonin precis innan servering. Strö salt och peppar över Burratan, och häll sedan över olja och balsamvinäger. Dela den i två och fördela över en del av ett Noriblad, rulla ihop hårt, kanterna kommer hållas ihop av vätskan från Burratan. Skär bort ändbitarna och dela cannellonin på mitten.

Servering: Lägg upp fänkålskrämen, laxsåsen och garnera med rom och dill, tillsammans med cannellonin. Servera direkt.

Fråga oss!