Burrata i sjögräs ”canneloni”
Burrata
Ingredienser 2
FÄNKÅLSKRÄM MED VANILJ:
1 vaniljstång (ca 2cm)
40 g fänkål
1/4 citron, pressad
50 ml mjölk
300 ml vatten
Salt och peppar
20 ml extra virgin olivolja
RÖKT LAXSÅS:
30 g rökt lax
50 ml grädde
Hackad lök
BURRATA I SJÖGRÄSS "CANNELONI":
2 MICHELANGELO Burrata (á 120 g)
Salt och peppar
10 ml extra virgin olivolja
Balsamvinäger
1 nori sjögräsblad
DEKORATION
Laxrom
Dill
Gör så här
Vilka fantastiska smaker! Havssmaker såsom lax och sjögräs, ger en perfekt kombination med vår delikata Burrata.
Fänkålskräm med vanilj: Lägg alla ingredienser förutom olivoljan i en panna och stek fänkålen tills all vätska är borta. Lägg fänkålen i en mixer och addera olivolja. Mixa till en slät smet. Ställ undan.
Rökt laxsås: Lägg ingredienserna i en stekpanna och sjud i 5 min. Mixa till en slät puré, håll varmt.
Cannelonin: Du förbereder cannelonin precis innan servering. Strö salt och peppar över Burratan, och häll sedan över olja och balsamvinäger. Dela den i två och fördela över en del av ett Noriblad, rulla ihop hårt, kanterna kommer hållas ihop av vätskan från Burratan. Skär bort ändbitarna och dela cannellonin på mitten.
Servering: Lägg upp fänkålskrämen, laxsåsen och garnera med rom och dill, tillsammans med cannellonin. Servera direkt.