Stäng

+46 (0)10 - 161 56 00
Recept

Pasta Orecchiette med broccoli

Burrata

(3)
Spara receptRecept sparat

Ingredienser 2

160 g färsk orecchiette

300 g broccoli

3 ansjovisfiléer i olja

1 vitlöksklyfta

Extra virgin olivolja

Salt

Chili

2 MICHELANGELO Burrata (á 120 g)

Gör så här

Orecchiette med broccoli är en typisk rätt i Apalunien. Burrata ger en söt, härlig krämig touch på rätten.

Tvätta och plocka loss broccolibuketter från stammen.

Sätt en kastrull med saltat vatten på spisen. Låt dem koka i 7 minuter tills de är mjuka, men med tuggmotstånd, plocka upp dem med hålslev.

När de ligger och vilar, så krossar du vitlöken och steker den i olja. Addera anjovis, chili och broccolibuketterna, krydda och rör om.

Koka den färska pastan med det spännande namnet orecchiette i samma kokvatten som broccolin tills de är klara. Lägg den färdiga pastan tillsammans med röran och sautera i två minuter.

Addera en Burrata (uppskuren i bitar) i pannan och fortsätt röra om. Lägg resterande Burrata i en mixer och häll upp på varje tallrik, lägg sedan orecchiette på Burratapurén och servera varmt.

Fråga oss!