Pasta Orecchiette med broccoli
Burrata
Ingredienser 2
160 g färsk orecchiette
300 g broccoli
3 ansjovisfiléer i olja
1 vitlöksklyfta
Extra virgin olivolja
Salt
Chili
2 MICHELANGELO Burrata (á 120 g)
Gör så här
Orecchiette med broccoli är en typisk rätt i Apalunien. Burrata ger en söt, härlig krämig touch på rätten.
Tvätta och plocka loss broccolibuketter från stammen.
Sätt en kastrull med saltat vatten på spisen. Låt dem koka i 7 minuter tills de är mjuka, men med tuggmotstånd, plocka upp dem med hålslev.
När de ligger och vilar, så krossar du vitlöken och steker den i olja. Addera anjovis, chili och broccolibuketterna, krydda och rör om.
Koka den färska pastan med det spännande namnet orecchiette i samma kokvatten som broccolin tills de är klara. Lägg den färdiga pastan tillsammans med röran och sautera i två minuter.
Addera en Burrata (uppskuren i bitar) i pannan och fortsätt röra om. Lägg resterande Burrata i en mixer och häll upp på varje tallrik, lägg sedan orecchiette på Burratapurén och servera varmt.