Stäng

+46 (0)10 - 161 56 00
Recept

Inlagd rabarber med karamelliserad blåmögelost

Bavaria Blu Tasty Blue

(1)
Spara receptRecept sparat

Ingredienser 6 PORTIONER

500 g rabarber

5 dl strösocker

5 dl vatten

2 kanelstänger

1 vaniljstång

1 fp Bavaria Blu Tasty Blu

ca 2 msk farinsocker

5 dl grädde

Gör så här

Ansa och skär rabarbern i bitar.

Blanda socker, vatten och kanel i en kastrull.

Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg i frön och vaniljstång i kastrullen.

Låt allt koka upp och sjuda tills allt socker har lösts upp.

Lägg i bitarna av rabarber och fortsätt sjuda i cirka 5-10 minuter eller tills rabarbern mjuknat.

 Häll upp på väl rengjord burk och förvara mörkt och svalt.

Tag ur osten ur kylen. Dela osten i bitar.

Strö över farinsocker och bränn av med en gasbrännare.

Vispa grädden lätt och servera med den inlagda rabarbern och den karamelliserade ädelosten.