Inlagd rabarber med karamelliserad blåmögelost
Bavaria Blu Tasty Blue
Ingredienser 6 PORTIONER
500 g rabarber
5 dl strösocker
5 dl vatten
2 kanelstänger
1 vaniljstång
1 fp BAVARIA BLU Tasty Blu
ca 2 msk farinsocker
5 dl grädde
Gör så här
Ansa och skär rabarbern i bitar.
Blanda socker, vatten och kanel i en kastrull.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg i frön och vaniljstång i kastrullen.
Låt allt koka upp och sjuda tills allt socker har lösts upp.
Lägg i bitarna av rabarber och fortsätt sjuda i cirka 5-10 minuter eller tills rabarbern mjuknat.
Häll upp på väl rengjord burk och förvara mörkt och svalt.
Tag ur osten ur kylen. Dela osten i bitar.
Strö över farinsocker och bränn av med en gasbrännare.
Vispa grädden lätt och servera med den inlagda rabarbern och den karamelliserade ädelosten.