Stäng

+46 (0)10 - 161 56 00
Recept

Krispiga tunnbröd med Bavaria blu

Bavaria Blu Tasty Blue

(1)
Spara receptRecept sparat

Ingredienser 4 PORTIONER

50 g vanlig kvarg, mager

2,5 msk olivolja

3,5 msk vatten

3 msk mjölk

Salt

150 g mjöl

1 jämn tsk bakpulver

Mjöl till utbakningen

Garnering:

100 g bacon

150 g Bavaria blu "tasty blue"

1 lök

150 g gräddfil

Salt, malen peppar

1 nypa kyndel

4 msk krasse

Gör så här

Värm upp ugnen till 200 °C.

Blanda kvargen med olja, vatten, mjölk och en nypa salt.

Sikta över mjöl och bakpulver och knåda till en slät deg. Svep in degen i plastfolie och låt den vila i rumstemperature i 15 minuter (det gör det lättare att kavla ut degen tunt).

Medan du väntar: skär upp baconet och Bavaria blu i 1 cm tjocka skivor. Hacka löken fint. Rör om i gräddfilen tills att den blir jämn och smaksätt med salt, peppar och kyndel. 

Mjöla bakbordet, kavla ut degen till 4 tunna, ovala stycken, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Sprid ut gräddfilen över degen, men lämna 1-2 cm runt kanterna. Strö över bacon och lök.

Sätt in plåten på nedersta gallret och grädda i ca 15 minuter, tills att allt är gyllenbrunt.

Ta ur plåten, tillsätt skivorna av Bavaria blue och grädda i ytterligare 30 sekunder. Strö över färsk krasse och servera varmt.