Krispiga tunnbröd med Bavaria blu
Bavaria Blu Tasty Blue
Ingredienser 4 PORTIONER
50 g vanlig kvarg, mager
2,5 msk olivolja
3,5 msk vatten
3 msk mjölk
Salt
150 g mjöl
1 jämn tsk bakpulver
Mjöl till utbakningen
Garnering:
100 g bacon
150 g Bavaria blu "tasty blue"
1 lök
150 g gräddfil
Salt, malen peppar
1 nypa kyndel
4 msk krasse
Gör så här
Värm upp ugnen till 200 °C.
Blanda kvargen med olja, vatten, mjölk och en nypa salt.
Sikta över mjöl och bakpulver och knåda till en slät deg. Svep in degen i plastfolie och låt den vila i rumstemperature i 15 minuter (det gör det lättare att kavla ut degen tunt).
Medan du väntar: skär upp baconet och Bavaria blu i 1 cm tjocka skivor. Hacka löken fint. Rör om i gräddfilen tills att den blir jämn och smaksätt med salt, peppar och kyndel.
Mjöla bakbordet, kavla ut degen till 4 tunna, ovala stycken, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Sprid ut gräddfilen över degen, men lämna 1-2 cm runt kanterna. Strö över bacon och lök.
Sätt in plåten på nedersta gallret och grädda i ca 15 minuter, tills att allt är gyllenbrunt.
Ta ur plåten, tillsätt skivorna av Bavaria blue och grädda i ytterligare 30 sekunder. Strö över färsk krasse och servera varmt.