Italiensk makaronilåda
Mozzarella Michelangelo, Tillsammans Gratängost
Ingredienser 4 PORTIONER
400 g penne pasta
5 dl grädde
3 st ägg
150 g rökt skinka
4 st hönsbuljongtärningar
150 g WERNERSSONS gratängost
Svartpeppar
Salt
125 g MICHELANGELO mozzarella
2-3 tomater
Basilika
Timjan
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med att koka upp vatten med buljongtärningarna. Tillsätt sedan pastan och koka enligt anvisningarna men ta bort två minuter från koktiden. Häll i durkslag och skölj.
Skär skinkan i tärningar. Häll pastan i en smord form och varva pasta med skinka.
Blanda ägg, grädde, peppar och lite salt. Häll sedan blandningen över gratängen.
Strö över osten och grädda sedan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Toppa med lite timjan.
Servera tillsammans med en tomat, mozzarella och basilikasallad.