Norrländsk brietårta med hjortron
Brie Kolibrie
Ingredienser 4 PORTIONER
500 g Kolibrie
2 1/2 färdigkavlad, kyld smördeg (à ca 300 g)
10 msk hjortronsylt
2 ägg för pensling
Ugn: 175 °C
Gör så här
Här har vi bakat in brieosten i smördeg som ger en härligt krispig yta.
Lägg Kolibrien i en ugnsfast form. Lägg ett lager av hjortronsylt på toppen.
Kavla ut degen så den täcker hela brietårtan. Vik in kanterna av smördegen under tårtan, som ett paket.
Skär ett kryss på toppen av smördegspaketet och vik upp kanterna så man nu ser överdelen på brien med den goda hjortronsylten.
Vispa upp äggen lite lätt och pensla alla delar av smördegen. Om man vill vara riktigt snitsig kan man skära ut figurer av smördegen som ytterligare dekoration.
Ställ in i ugnen 15 minuter.