Stäng

+46 (0)10 - 161 56 00
Recept

Brietårta med nötter och dadlar

Brie Kolibrie

(2)
Spara receptRecept sparat

Ingredienser 4 PORTIONER

500 g Kolibrie

Valnötter

Pecannötter

Hasselnötter

Pistaschnötter

Dadlar

5 tsk flytande honung

Ugn: 200 °C

Gör så här

En brietårta med smaker som rosmarin, honung och nötter. Får dig att längta till hösten! Börja med att rosta nötterna i en torr stekpanna.

Lägg sen brietårtan på en bakplåtsbeklädd plåt i en ugnsfast form och värm i ugnen i 15–20 min.

Värm honungen lite i en stekpanna – låt gärna en rosmarinkvist ligga med för att ge lite smak.

Strö nötterna på den varma brietårtan.

Ringla över den varma honungen och garnera med rosmarin och urkärnade, hackade dadlar.

Servera genast med bröd eller goda kex.