Stäng

+46 (0)10 - 161 56 00
Recept

Brietårta med äppelkompott

Brie Kolibrie

(2)
Spara receptRecept sparat

Ingredienser 4 PORTIONER

Kolibrie 500 g

ÄPPELKOMPOTT:

500 g fasta äpplen

1 dl strösocker

2 dl syltsocker

3-4 färska timjankvistar

1 msk saft från en citron

Skivad rödlök för garnering

Gör så här

En fräsch brietårta som får en härlig syrlighet av äppelkompotten. För att få lite extra tuggmotstånd är det både vackert och gott med tunnskivad rödlök ovanpå.

Skala äpplena och skär dem i små tärningar, ca 1x1 cm.

Koka sakta upp tillsammans med strösocker och låt koka i cirka 10 minuter tills äpplena börjar mjukna - men det ska inte bli mos av alltihop.

Häll i syltsocker tillsammans med citronsaft och låt koka i 5 minuter. Det kommer skumma lite, så ta bort det översta lagret med en sked.

Låt kompotten svalna. 

Skär brietårtan horisontellt så det blir som två tårtbottnar.

Lägg ett lager av äppelkompotten på bottenplattan, och sätt på den sista delen av brietårtan.

Toppa med lite mer äppelkompott och garnera med färska timjankvistar och supertunna skivor av rödlök om du vill.

Fråga oss!