Stäng

+46 (0)10 - 161 56 00
Recept

Brytbröd med Østavind®

Østavind® skivad, Østavind® block

(0)
Spara receptRecept sparat

Ingredienser 12 BRÖD

2 msk smör, rumstempererat

3 dl mjölk, fetthalt 3%

25 g jäst (blå för matbröd)

200 g keso

1 tsk salt

5 d fullkornsvete, grovt

5 dl vetemjöl (ca)

PENSLING

1 st ägg, uppvispat

50 g blandade frön/kärnor

Tips! Byt ut frön/kärnor mot riven Østavind® för extra smak.

Gör så här

Värm mjölken till 37°C och smula ner jästen.

Tillsätt keso, mjöl och salt. Rör tills allt har blandats till en deg.

Tillsätt det rumstempererade smöret och knåda tills degen är fast.

Låt degen jäsa övertäckt på en varm plats i ca 30 min.

Förvärm ugnen till 200°C. Du behöver en liten långpanna eller en rund form med avtagbar kant för detta recept.

Lägg degen på bordet och knåda den lätt. Dela degen i 12 bitar och rulla till runda bullar.

Lägg bullarna i en form med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckt på en varm plats i 20-30 min.

Pensla med ägg och strö på frön/kärnor.

Grädda i mitten av ugnen i 30-40 min. Låt svalna på galler.

Servera med Østavind® och en god marmelad.

Fråga oss!