Stäng

+46 (0)10 - 161 56 00
Recept

Sallad med betor och Østavind®

Østavind® block

(0)
Spara receptRecept sparat

Ingredienser 4 PORTIONER

200 g Østavind®

2 dl korngryn

6 dl apelsinjuice (man kan byta ut apelsinjuicen mot grönsaksbuljong)

4 st morötter

3 st rödbetor

6 st vitlöksklyftor

2 msk olivolja

2 msk honung

1/2 st citron 

1 pkt salladsmix
eller 
100g färsk spenat

1 st granatäpple

1 dl hasselnötter

1/2 tsk salt

1/4 tsk peppar

DRESSING

4 msk olivolja

1 tsk Dijonsenap

1/2 dl citronsaft

1/8 tsk salt

1/8 tsk peppar

Gör så här

Skär morötterna och rödbetorna i stora bitar och lägg dem i en ugnsform tillsammans med vitlöksklyftorna.

Tillsätt olivolja och saften från en halv citron. Krydda med salt och peppar.

Baka grönsakerna i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter och tillsätt honung de sista 10 minuterna. Vänd grönsakerna några gånger under tillagningstiden.

Koka korngryn i apelsinjuice i 25-30 minuter. Häll av överflödig vätska när korngrynen är klara. Tänk på att korngryn ska ha lite tuggmotstånd (du kan också koka korngryn i grönsaksbuljong istället för apelsinjuice).

Rensa ur granatäppelkärnorna och lägg i en skål.

Gör en enkel dressing med olivolja, dijonsenap och citron. Smaka av med salt och peppar. 

Skär Østavind® i tärningar.

Lägg de ugnsbakade grönsakerna på ett stort fat och vänd ner korn och sallad eller spenat strax före servering. 

Häll över dressingen och toppa med granatäppelkärnor och tärnad Østavind®. Strö över hackade hasselnötter och servera.

Tips! Torkad frukt passar också bra i denna sallad.

Fråga oss!