Sallad med betor och Østavind®
Østavind® block
Ingredienser 4 PORTIONER
200 g Østavind®
2 dl korngryn
6 dl apelsinjuice (man kan byta ut apelsinjuicen mot grönsaksbuljong)
4 st morötter
3 st rödbetor
6 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 msk honung
1/2 st citron
1 pkt salladsmix
eller
100g färsk spenat
1 st granatäpple
1 dl hasselnötter
1/2 tsk salt
1/4 tsk peppar
DRESSING
4 msk olivolja
1 tsk Dijonsenap
1/2 dl citronsaft
1/8 tsk salt
1/8 tsk peppar
Gör så här
Skär morötterna och rödbetorna i stora bitar och lägg dem i en ugnsform tillsammans med vitlöksklyftorna.
Tillsätt olivolja och saften från en halv citron. Krydda med salt och peppar.
Baka grönsakerna i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter och tillsätt honung de sista 10 minuterna. Vänd grönsakerna några gånger under tillagningstiden.
Koka korngryn i apelsinjuice i 25-30 minuter. Häll av överflödig vätska när korngrynen är klara. Tänk på att korngryn ska ha lite tuggmotstånd (du kan också koka korngryn i grönsaksbuljong istället för apelsinjuice).
Rensa ur granatäppelkärnorna och lägg i en skål.
Gör en enkel dressing med olivolja, dijonsenap och citron. Smaka av med salt och peppar.
Skär Østavind® i tärningar.
Lägg de ugnsbakade grönsakerna på ett stort fat och vänd ner korn och sallad eller spenat strax före servering.
Häll över dressingen och toppa med granatäppelkärnor och tärnad Østavind®. Strö över hackade hasselnötter och servera.
Tips! Torkad frukt passar också bra i denna sallad.