Stäng

+46 (0)10 - 161 56 00
Recept

Kycklingsallad med Østavind®

Østavind® block

(0)
Spara receptRecept sparat

Ingredienser 4 PORTIONER

SALLAD

2 st kycklingfiléer med skinn

1/2 tsk salt

1/4 tsk peppar

1 msk smör

1 st romansallad

1 st röd lök

2 st avokado

4 st tomater

1 frp salladsmix

200 g Østavind®

1 dl valnötter

DRESSING

2 dl olivolja

1 dl vitvinsvinäger eller vit balsamvinäger

1 tsk dijonsenap

1 msk flytande honung

1/2 tsk salt

1/4 tsk peppar

Gör så här

Krydda kycklingfilén med salt och peppar.

Stek med skinnsidan nedåt i en het stekpanna med smör, tills skinnet blir krispigt ca 6 min.

Vänd kycklingfilén och stek tills den är genomstekt.

Ställ stekpannan åt sidan och låt kycklingen vila en stund innan du skär den i bitar.

Mät upp olja, vinäger, senap, honung, salt och peppar i en glasburk med lock.

Skruva på locket och skaka tills dressingen är jämn och krämig.

Tvätta romansalladen och riv den i bitar.

Skär röd lök och tomater i tunna klyftor.

Skala avokado, ta bort kärnan och skär i skivor eller bitar.

Vänd ihop med dressingen och sprid ut på ett fat.

Hacka valnötter och skär osten i kuber.

Lägg kyckling, valnötter och ost över salladen innan servering.

Tips! Om du har gammalt bröd liggande kan du enkelt göra krutonger.

Dela brödet i bitar.

Riv över Østavind® och grädda i ugnen på 210°C tills det är gyllende och krispigt.

Kyl och sprid ovanpå salladen.

Fråga oss!