Kycklingsallad med Østavind®
Østavind® block
Ingredienser 4 PORTIONER
SALLAD
2 st kycklingfiléer med skinn
1/2 tsk salt
1/4 tsk peppar
1 msk smör
1 st romansallad
1 st röd lök
2 st avokado
4 st tomater
1 frp salladsmix
200 g Østavind®
1 dl valnötter
DRESSING
2 dl olivolja
1 dl vitvinsvinäger eller vit balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
1 msk flytande honung
1/2 tsk salt
1/4 tsk peppar
Gör så här
Krydda kycklingfilén med salt och peppar.
Stek med skinnsidan nedåt i en het stekpanna med smör, tills skinnet blir krispigt ca 6 min.
Vänd kycklingfilén och stek tills den är genomstekt.
Ställ stekpannan åt sidan och låt kycklingen vila en stund innan du skär den i bitar.
Mät upp olja, vinäger, senap, honung, salt och peppar i en glasburk med lock.
Skruva på locket och skaka tills dressingen är jämn och krämig.
Tvätta romansalladen och riv den i bitar.
Skär röd lök och tomater i tunna klyftor.
Skala avokado, ta bort kärnan och skär i skivor eller bitar.
Vänd ihop med dressingen och sprid ut på ett fat.
Hacka valnötter och skär osten i kuber.
Lägg kyckling, valnötter och ost över salladen innan servering.
Tips! Om du har gammalt bröd liggande kan du enkelt göra krutonger.
Dela brödet i bitar.
Riv över Østavind® och grädda i ugnen på 210°C tills det är gyllende och krispigt.
Kyl och sprid ovanpå salladen.