Stäng

+46 (0)10 - 161 56 00
#tema

Marmelad till ost

Att addera en marmelad till ostbrickan är ingen ovanlig idé. Både den mjuka, smakrika osten och den lite sötare marmeladen innehåller typiska smaker som gifter sig, och balanserar fint det söta mot det lite saltare. Ett gott kex med lite marmelad och en bit smakrik ost är en magisk kombination som går att variera i oändlighet!

Ett gott alternativ till marmelad och ost är att testa salsa och ost. Det är lätt att förknippa salsa med till exempelvis tacosås, men fruktsalsa är en lättrörlig konsistens med söta smaker från fruktriket. Marmelad till ost i all ära, men den aningen tunnare konsistensen på salsan passar om möjligt ännu bättre till ost. Testa och bli överraskad!

#tema

Fruktsalsor som alternativ till marmelad

  • - Fruktsalsa Fikon - fikon är en klassiker till ost då den lagom söta smaken passar bra till i princip alla ostar. En bra alternativ till den vanliga fikonmarmeladen.

  • - Fruktsalsa Kvitten - sugen på att testa på något nytt och gott? Kvitten är en päronliknande frukt som är något ovanligare i Sverige, och används mestadels till framställandet av marmelad. Spännande smaker som blir goda på ostbrickan.

  • - Fruktsalsa Körsbär - en fruktsalsa med djupare smaker och toner av härliga körsbär.

  • - Frukstsalsa Päron - sötare, och med tydliga inslag av sommarmogna päron.

  • - Fruktsalsa Skogsbär - är en mix av hallon, blåbär, och jordgubbar av högsta kvalitet.

#tema

Recept som kombinerar marmelad och ost

  • Burgare med grillost är en spännande kombination av salt grillost och len och söt fikonmarmelad (eller fikonsalsa). Marmelad till ost blir en härligt fräsch och nytänkande kombination som lär bli en ny favorit på middagsbordet!

  • Piffa upp knäckemackan! Med egenlagad rödlökmarmelad och smakrik Grevé ® gör du en lyxig vardagsmacka - eller varför inte servera som tilltugg på festen?

Fråga oss