Stäng

+46 (0)10 - 161 56 00
Recept

Blomkålssoppa med blåvitmögelost

Bavaria Blu Rich & Creamy

(4)
Spara receptRecept sparat

Ingredienser 4 PORTIONER

450 g blomkål

1 gul lök

4 hela vitlöksklyftor med skal

olja

örtsalt

ca 9-12 dl vatten

3 msk grönsaksfond

1 fp Bavaria Blu Rich & Creamy

2 dl grädde

1 citron

140 g bacon

färsk persilja

svartpeppar

Gör så här

Lägg ut blomkålen i en ugnsfast form.

Skala och dela löken i skivor.

Lägg på vitlöksklyftorna, med skalet på.

Ringla över olja och örtsalt.

Rosta i ugnen på 200°C i cirka 25 minuter eller tills blomkål och lök har blivit mjuk.

Lägg blomkål och lök i en gryta.

Pressa den mjuka vitlöken ur skalet ner i blomkålen.

Slå på ca hälften av vattnet, grönsaksfonden, dela blåvitmögelosten i bitar och ha i tillsammans med grädden.

Mixa allt slätt. Tillsätt mer vatten tills du har en önskad konsistens på soppan.

Låt koka upp och sjuda i cirka 10 minuter.

Smaka av din soppa med citron och ev lite mer salt.

Knaperstek bacon och toppa varje skål med bacon, färsk persilja och svartpeppar.