Blomkålssoppa med blåvitmögelost
Bavaria Blu Rich & Creamy
Ingredienser 4 PORTIONER
450 g blomkål
1 gul lök
4 hela vitlöksklyftor med skal
olja
örtsalt
ca 9-12 dl vatten
3 msk grönsaksfond
1 fp Bavaria Blu Rich & Creamy
2 dl grädde
1 citron
140 g bacon
färsk persilja
svartpeppar
Gör så här
Lägg ut blomkålen i en ugnsfast form.
Skala och dela löken i skivor.
Lägg på vitlöksklyftorna, med skalet på.
Ringla över olja och örtsalt.
Rosta i ugnen på 200°C i cirka 25 minuter eller tills blomkål och lök har blivit mjuk.
Lägg blomkål och lök i en gryta.
Pressa den mjuka vitlöken ur skalet ner i blomkålen.
Slå på ca hälften av vattnet, grönsaksfonden, dela blåvitmögelosten i bitar och ha i tillsammans med grädden.
Mixa allt slätt. Tillsätt mer vatten tills du har en önskad konsistens på soppan.
Låt koka upp och sjuda i cirka 10 minuter.
Smaka av din soppa med citron och ev lite mer salt.
Knaperstek bacon och toppa varje skål med bacon, färsk persilja och svartpeppar.