Ugnsbakad lax fylld med blåmögelost
Bavaria Blu Rich & Creamy
Ingredienser 4 PORTIONER
4 st laxfiléer gärna färsk med skinnsidan kvar
1 gul lök
200 g färsk spenat
1 frp BAVARIA BLU Rich & Creamy
rosépeppar
citron
salt
solroskärnor
Gör så här
Tag fram laxen och låt den ligga i rumstemperatur i cirka 30 minuter.
Skala och finhacka löken.
Stek löken mjuk och genomskinlig i en stekpanna.
Tillsätt ca 150 g färsk spenat och fortsätt steka tills spenaten mjuknat helt.
Tag bort från värmen och mosa ner osten. Blanda om tills du har en krämig sås.
Smaka av med krossad rosépeppar och citron.
Gör ett snitt i varje laxfile, så det bildas en liten ficka.
Fyll varje laxbit med fyllning.
Ringla lite olja i en ugnsfast form och placera de fyllda laxbitarna i formen.
Strö lite salt och krossad rosépeppar på laxens ovansida.
Ugnsbaka laxen i 175 °C i cirka 15 minuter.
Täck över formen med lite folie och låt laxen stå cirka 10 minuter innan servering.
Strö ut resterande mängd bladspenat runt om den ugnsbakade laxen.
Strö över solroskärnor, salt, rosépeppar och lite bitar av Bavaria Rich and Creamy (eller klicka ut lite av fyllningen över spenaten om du fick över).
Servera krämigt potatismos eller pasta till!