Pizza Cambozola®
Parmigiano Reggiano Flagor, Cambozola Finesse Vitlök, Cambozola Classic
Ingredienser 4 PORTIONER
Karamelliserad lök
2 msk smör
1 msk olivolja
1 stor skivad lök
1 kvist färsk rosmarin, hackad
1-2 msk balsamvinäger
2 msk strösocker
Salt och peppar
Pizzadeg
25 g jäst
2 msk olivolja
½ tsk salt
2 ½ dl vatten
7 dl vetemjöl
Topping
Olivolja
Den karamelliserade lökblandningen
3 fikon, i smala klyftor
Valnötter 180 g
CAMBOZOLA Classic
1/2 dl hyvlad MICHELANGELO Parmigiano Reggiano
Gör så här
Här kan man blanda olika ostar efter eget tycke och smak. Men Cambozolas karaktäristiska smak ger den här pizzan extra skjuts. Om du gillar vitlök, passar Cambozola Finesse.
Karamelliserad lök
Smält smör i en stor stekpanna och tillsätt olivolja.
Lägg i den skivade löken och stek på låg värme tills den är karamelliserad och brun, ca 20 minuter.
Tillsätt hackad rosmarin och bryn under ytterligare 5 minuter.
Tillsätt balsamvinäger och socker efter smak och krydda med salt och peppar.
Toppa pizzan med hyvlad parmesan efter den varit i ugnen och en ruccolasallad passar fint till pizzan.
Pizzadeg
Pizzadegen kan du göra själv, men färdigt pizzakit går också bra. Eller varför inte fråga den lokala pizzabagaren?
Till pizzadegen smular du ner jästen i en bunke.
Häll i lite av vattnet (37 grader) i bunken och lös upp jästen.
Tillsätt resten av vattnet, olja och salt och rör om.
Häll i lite av vetemjölet och arbeta in resten av mjölet lite i taget tills det blivit en jämn deg.
Låt pizzadegen jäsa under kökshandduk i ca 40 minuter.
Häll ut pizzadegen på mjölat bakbord och knåda den smidig.
Kavla ut degen till den form du vill ha och lägg på bakplåt med bakplåtspapper. Pensla med olivoljan.
Lägg på lökblandningen och resterande topping och grädda i 225-250 grader i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter.
Avsluta med parmesan efter gräddningen.