Stäng

+46 (0)10 - 161 56 00
Recept

Friterade chèvrebollar med rotfruktschips

Chèvre Kolibrie

(6)
Spara receptRecept sparat

Ingredienser 12 bollar

180 g KOLIBRIE® Chèvre

1/2 dl crème fraiche

Svartpeppar

Salt

1/2 dl vetemjöl

2 dl ströbröd

2 st ägg

3 st majrovor

5-7 st gulbetor

Rapsolja att fritera i

Gör så här

Börja med att sätta ugnen på 100 grader.

Skär sedan gulbetorna och majrovan i tunna skivor (helst med mandolin).

Fritera dem därefter i olja (ca 160 grader) tills de blir lite bubbliga. Låt chipsen torka av på papper innan de stoppas in i ugnen.

Lägg dem på ett bakplåtspapper i ugnen i cirka en- en och en halv timme. Tills de känns torra och krispiga.

Börja sedan med chèvrebollarna genom att blanda ihop crème fraiche med chèvren så att det blir en krämig smet. Salta och peppra.

Rulla ihop smeten till tolv stycken lika stora bollar. Doppa dem därefter först i vetemjöl sedan uppvispat ägg och till sist ströbröd.

Hetta upp olja i en kastrull till cirka 160 grader. Lägg ner bollarna några i taget med en hålslev och låt dem friteras i cirka 40 sekunder. Lägg de friterade bollarna på papper och torka.

Fråga oss!