Filodegsknyten fyllda med tomat, buffelmozzarella och basilika
Mozzarella Di Bufala Campana Michelangelo
Ingredienser 4 knyten
4 knyten
-
2 st tomater
-
1 st MICHELANGELO Buffelmozzarella
-
Några basilikablad
-
4 st ark filodeg
-
Cirka 6 msk smör
-
salt
-
peppar
Gör så här
Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
Kärna ur tomaterna och finhacka dem. Krama ur all vätska.
Hacka basilika och mozzarella i fina bitar och blanda sedan ihop med tomaterna. Salta och peppra efter behag.
Smält smör i en kastrull eller mikro. Pensla filodegen och vik sedan ihop på hälften, pensla en gång till och vik igen. Gör likadant på alla filodegsark.
Lägg en hög av mozzarella/tomat/basilikablandningen på varje ark och vik sedan ihop till ett knyte. Pensla av smöret på toppen.
Grädda i ugnen i cirka tio minuter.