Stäng

+46 (0)10 - 161 56 00
Recept

Filodegsknyten fyllda med tomat, buffelmozzarella och basilika

Mozzarella Di Bufala Campana Michelangelo

(6)
Spara receptRecept sparat

Ingredienser 4 knyten

4 knyten

  • 2 st tomater

  • 1 buffelmozzarella MICHELANGELO

  • Några basilikablad

  • 4 st ark filodeg

  • Cirka 6 msk smör

  • salt

  • peppar

Gör så här

Börja med att sätta ugnen på 175 grader.

Kärna ur tomaterna och finhacka dem. Krama ur all vätska.

Hacka basilika och mozzarella i fina bitar och blanda sedan ihop med tomaterna. Salta och peppra efter behag.

Smält smör i en kastrull eller mikro. Pensla filodegen och vik sedan ihop på hälften, pensla en gång till och vik igen. Gör likadant på alla filodegsark.

Lägg en hög av mozzarella/tomat/basilikablandningen på varje ark och vik sedan ihop till ett knyte. Pensla av smöret på toppen.

Grädda i ugnen i cirka tio minuter.