Oxtartar Slanke Dancia med krispig potatis och emulsion med senap och chili
Slanke Dancia
Ingredienser 4 PORTIONER
400g mald högrev
Slanke Dancia ost
1 bakpotatis
1 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk starkt paprikapulver
1 paket smörgåskrasse
1 msk äppelcidervinäger
Salt & Peppar
Gör så här
Blanda majonnäs med dijonsenap, äppelcidervinäger, paprikapulver, salt och peppar.
Skala och skär potatis i små sticks, skölj väl med kallt vatten.
Torka noga och fritera på 150 graders värme i olja tills de blir gyllenbruna.
Salta potatisen direkt efter friteringen.
Lägg upp 100g nymald högrev mitt på varje tallrik, salta och peppra.
Dutta runt emulsionen, på med potatisen och riv över rikligt med ost.
Toppa med smörgåskrasse.