Lättlagad lunch med Bavaria blu
Bavaria Blu Rich & Creamy
Ingredienser 4 PORTIONER
200g Bavaria blu rich & creamy
1 gul zucchini
2 gröna zucchini
2 stora morötter
3 msk olivolja
4 ägg
5 dl mellanmjölk
10g majsmjöl
1 shalottenlök
1/2 vitlöksklyfta
1/2 kruka basilika
1/2 kruka persilja
1/2 kruka mynta skal från
1/2 lime
2 msk krasse eller ärtskott
1 msk rostade solrosfrön
Salt, peppar, honung
Gör så här
Tillagningstid: 20 min
Finhacka shalottenlök och vitlök, bryn sedan i olivolja. Häll på mjölken och låt koka upp.
Krydda sedan för smak med salt, peppar, skal från lime och honung. Tillsätt de hackade örterna. Rör om och tillsätt lite majsmjöl i taget för att få såsen något tjockare.
Skär zucchini och morötter i fina strimlor med hjälp av en potatisskalare.
Stek strimlorna sedan lätt i olivolja och krydda med salt och peppar. Blanda ihop med såsen.
Pochera äggen i kokande vatten med lite salt och ättika.
Servera de pocherade äggen och ett par skivor av osten över grönsakerna. Garnera med krasse och de rostade solrosfröna.