Stäng

+46 (0)10 - 161 56 00
Recept

Lättlagad lunch med Bavaria blu

Bavaria Blu Rich & Creamy

(1)
Spara receptRecept sparat

Ingredienser 4 PORTIONER

200g Bavaria blu rich & creamy

1 gul zucchini

2 gröna zucchini

2 stora morötter

3 msk olivolja

4 ägg

5 dl mellanmjölk

10g majsmjöl

1 shalottenlök

1/2 vitlöksklyfta

1/2 kruka basilika

1/2 kruka persilja

1/2 kruka mynta skal från

1/2 lime

2 msk krasse eller ärtskott

1 msk rostade solrosfrön

Salt, peppar, honung

Gör så här

Tillagningstid: 20 min

Finhacka shalottenlök och vitlök, bryn sedan i olivolja. Häll på mjölken och låt koka upp.

Krydda sedan för smak med salt, peppar, skal från lime och honung. Tillsätt de hackade örterna. Rör om och tillsätt lite majsmjöl i taget för att få såsen något tjockare.

Skär zucchini och morötter i fina strimlor med hjälp av en potatisskalare.

Stek strimlorna sedan lätt i olivolja och krydda med salt och peppar. Blanda ihop med såsen.

Pochera äggen i kokande vatten med lite salt och ättika.

Servera de pocherade äggen och ett par skivor av osten över grönsakerna. Garnera med krasse och de rostade solrosfröna.