Tortillachips med två ostiga dippsåser
Tillsammans TexMex, Grekisk Feta
Ingredienser 4 PORTIONER
8 st tortillabröd
Salt
2 msk olivolja plus extra att ringla över chipsen
Chilipulver
150 g Greco® Feta portion
2 dl matlagningsyoghurt
2 msk smör
140 g WERNERSSONS riven TexMex
2 msk vetemjöl
2,5 dl mjölk
1/2 hackad chili
Peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Klipp tortillabröden i lika stora bitar. Ringla över lite olivolja och strö på salt och chilikrydda. Lägg plåten med chipsen i ugnen i cirka 3-5 minuter, tills de fått en fin färg.
Gör fetaostsåsen genom att blanda fetaost, matlagningsyoghurt och olivolja till en krämig sås. Salta, peppra och ringla över lite extra olivolja.
Gör den andra såsen genom hacka chilin först i små tärningar. Smält sedan smöret i en kastrull och ta av från värmen när det är klart. Häll ner mjöl och en liten skvätt av mjölken och vispa tills det blivit en slät och krämig konsistens.
Värm sakta upp igen och häll i resten av mjölken samt all ost. Rör försiktigt om hela tiden och se till att såsen inte blir för varm. Krydda med peppar och häll i chilin så att såsen får lite hetta i sig. Sjud en stund så att såsen tjocknar till sig och all ost är smält.
Servera allting tillsammans som ett gott försnacks.