Quesedillas med kyckling och egen guacamole
Präst® 17% Extralagrad
Ingredienser 16 små quesedillas
4 st avokados
0,5 tsk salt
1 chili (1/2 till guacamolen och 1/2 till quesedillas)
2 st urkärnade tomater (1 till guacamolen och 1 till quesedillas)
Peppar
1,5 tsk spiskummin
Några korianderblad
1 gul lök
150 g WERNERSSONS Präst® 17% EXTRALAGRAD
1 grillad kyckling
18 st stora tortillabröd
Gör så här
Börja med att göra guacamolen. Mosa avokados i en bunke. Hacka chili, tomat och några korianderblad (efter behag). Blanda ihop avokadoröran med chili, tomat och tillsätt även salt, pressad vitlök, spiskummin och peppar. Lägg åt sidan.
Hacka lök, tomat och chili till quesedillasen.
Rensa den grillade kycklingen.
Hetta upp stekpannan med smör och stek grönsakerna så att de blir glansiga och mjuka.
Riv osten.
Lägg ut fyra av tortillabröden och strö över riven ost, kycklingbitar och grönsaker.
Lägg på ett tortillabröd på varje fyllt tortillabröd och stek sedan bröden på bägge sidor, ett bröd i taget tills de fått en fin färg. Skär sedan varje bröd i fyra bitar.
Servera med den egengjorda guacamolen.